keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

JUHLIEN PARAS KAKKU

Huono olo ja omatunto koputtaa niskan takana. Haluan pyytää teiltä anteeksi!
Viimeisimmästä postauksesta on vierähtänyt paljon aikaa, mutta nyt olen ideoita täynnä ja valmis palaamaan blogimaailman puolelle! Viimeisimpien kuukausien aikana on tapahtunut niin paljon asioita, jotka ovat vain vieneet kaiken energian minusta. Samalla myös päätin laittaa blogin pienelle tauolle.
Nyt kun ulkonakin on mahtava sää ja koulukin loppuu kohta niin on vihdoin aikaa ja inspistä kirjoittaa tänne. Oon kesällä tekemässä myös paljon kaikkea, että oottakaapas kun kuulette niistä ;-)

Ensimmäisenä postauksena tauon jälkeen ajattelin näyttää teille yhden lempi kakkuresepteistä, joka sopii aivan hullun hyvin valmistujaisiin. Nimittäin kakku on mangojuustokakku. Toivottavasti tykkäätte tästä postauksesta!

MAngo cheesecake


YOU NEED 

200 g keksejä 
75 g voita
8 liivatelehteä
3 prk mangososetta
1tlk vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

YOU NEED TO DO
Hienonna keksit esim. muovipussia ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan. 
Laita 5 liivatehteä kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja 1 purkki mangososetta. Kiehauta sitruunamehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivallehdet kuiviksi ja lisää ne sitruunamehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos huolellisesti sekoittaen mangotäytteen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita se tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. 
Aloita mangokiilteen teko sillä, että laita loput 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Kuumetta vesi kiuhuvaksi ja laita puristellut liivalehdet sinne. Tyhjennä 2 mangosose purkkia kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauha mangososeeseen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Laita kakku 1 - 2 tunniksi hyytymään jääkaappiin. 
Irrota kakku varovasti vuoan reunoista veitsen avulla ja siirrä kakku tarjoilu lautaselle. Koriste kakkua oman mielen mukaan. Itse koristelin macaronsseilla ja marjoilla.

Mango cheesecake

6 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän ihana blogi! Kivoja kuvia ja monipuolisesti erilaisia juttuja! :)

    VastaaPoista
  2. Oi niin maukkaan näköinen kakku! Rakastan itse yli kaiken mangojuustokakkua. :)

    http://petrajanica.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Älyttömän hyvännäköne kakku! Sun blogia on mukava lukea ja kuvat ovat hyvälaatuisia :) Liityin lukijaksi

    sanasokkelossa.blogspot.fi

    VastaaPoista